Met deze taartrecepten is het altijd feest
Recepten voor heerlijke taarten
Heb je iets te vieren? Krijg je visite? Of heb je gewoon zin om een lekkere taart te bakken? Laat je dan inspireren door deze taartrecepten. Een taart bakken is natuurlijk altijd een feestje. Leuk om te doen op zondag met de kinderen of maak er een momentje van voor jezelf. En met het heerlijke eindresultaat maak je iedereen blij.
Taarten met fruit of chocolade?
Als je een taart maakt is dat vaak met appel aardbeien peer of ander fruit. Maar wat dacht je van een taart met chocolade? Mmm... dat is ook enorm genieten. Om je op weg te helpen, hebben we een aantal taartrecepten voor je geselecteerd. Veel bakplezier!
Aardbeien-mascarponecharlotte met witte chocolade
1 pak lange vingers (29 stuks)
50 g witte chocolade
250 g mascarpone
125 ml slagroom
3 el suiker
1 g vanillesuiker (zakje)
250 g aardbeien kom of schaal met platte bodem (ø 15 cm)
1 vershoudfolie fijne rasp mixer of keukenmachine mooi lint
- Bekleed de bodem en de rand van de kom of schaal met een royaal stuk vershoudfolie dat later over de charlotte kan worden gevouwen. Zet ongeveer 17 lange vingers met de suikerkant naar buiten en naast elkaar tegen de rand. Rasp de chocolade met een fijne rasp
- Doe de mascarpone met de slagroom, de suiker en de vanillesuiker in een (beslag)kom. Klop alles met de mixer of in de keukenmachine tot een dikke, schepbare crème. Houd 1 eetlepel chocoladerasp apart, schep de rest door de mascarponecrème.
- Schep de mascarponecrème in de kom met de koekjesrand. Strijk met de achterkant van een lepel de crème mooi glad. Leg er nog ongeveer 10 lange vingers op hun zijkant op. Breek een paar lange vingers iets kleiner zodat de crème helemaal is bedekt. Vouw de overhangende folie zo veel mogelijk over de koekjes.
- Zet de charlotte 2 uur in de koelkast om stevig te worden. Maak intussen de aardbeien schoon: was ze voorzichtig, verwijder het kroontje en halveer ze. Bewaar ze afgedekt op kamertemperatuur (dan smaken ze ’t lekkerst!).
- Neem de charlotte uit de koelkast en vouw de folie open. Leg een mooi bord op de charlotte en keer ze voorzichtig samen om. Haal de kom eraf en verwijder ook de folie. Schep de aardbeien op en rondom de charlotte en strooi er de apart gehouden chocoladerasp over. Bind een mooi lint rond de charlotte. ik hoop dat het jullie is gelukt laat maar en leuke reactie achter als het lekker is/was

hieronder is de taart van het tweede recept, zo hoort de taart eruit te komen zien

recepten 2:
Feestelijke bramen-kwarktaart............
18 blaadjes witte gelatine
450 g bramen
900 g volle kwark
200 g witte basterdsuiker
1 mineola
500 ml sinaasappelsap
1 pak lange vingers
150 g frambozen
1 staafmixer
1 rol bakpapier
1 springvorm ø ca. 24 cm
1. Week 13 blaadjes gelatine in een kom met koud water. Pureer de bramen met de staafmixer tot een gladde puree.
2. Schep de bramenpuree in een kom, voeg de kwark en de suiker toe. Boen de mineola onder stromend water schoon, rasp de oranje schil boven de kom eraf en roer alles met een garde goed door.
3. Verwarm 200 ml van de sinaasappelsap in een steelpan. Knijp het vocht uit de gelatine en roer de blaadjes door het warme sap. Voeg het sap toe aan de kwark en roer goed door. Zet de kom in ijskoud water en wacht tot de inhoud dik en lobbig wordt. Roer regelmatig
4. Leg een passend rond stuk bakpapier op de bodem van een springvorm, zet het vast met de rand. Leg de lange vingers met de besuikerde kant naar beneden in de vorm zodat de bodem bedekt is. Schep de kwark in de vorm. Laat de taart een half uur in de koelkast opstijven en maak ondertussen de gelei. Week hiervoor de rest van gelatine in een kom met koud water
5. Pureer de frambozen met de rest van het sinaasappelsap. Druk de puree door een zeef. Verwarm het frambozen-sinaasappelsap in een steelpan, roer de uitgeknepen gelatine erdoor. Zet de pan in een schaal ijskoud water en laat de gelei lobbig worden. Verdeel het over de bovenkant van de taart. Laat de taart in de koelkast in minimaal 6 uur opstijven. Maak met behulp van een mesje de taart los van de rand. Verwijder de vorm en snijd de taart in punten.
Maak jouw eigen website met JouwWeb